Magazin

Sok mindent nem tudunk előadni a görögdinnyével, sütni-főzni nem lehet, nyersen esszük. Játszahatunk viszont a darabolásával, készíthetünk belőle többféle sütés nélküli desszertet, csinálhatunk belőle limonádét, vagy akár le is fagyaszthatjuk.
Amennyiben dolgoztál már konyhán, pult mögött vagy felszolgálóként, pontosan tudod, hogy a vendéglátásban dolgozni nem csupán egy állást jelent a sok közül, hanem igazi életformáról van szó.
A házilag készített szilvásgombóc csodás, krémesen omlós textúrájú, melybe édesen savanykás, mélybordó héjú, napsárga húsú gyümölcsöt rejtünk, s melyet ropogós, aranyszínű morzsába görgetünk. Így lesz pont olyan, mint a nagyié!
Mindjárt itt az augusztus, és a paradicsombefőzés! Hogy miért érdemes otthon szöszmötölni a paradicsom tartósításával? Mert olcsóbb – főleg ha a paradicsomot mi magunk termeljük meg -,mert tudjuk, mi van benne, és mert a saját kezünk munkáját élvezhetjük minden alkalommal, amikor felbontunk egy üveget. Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot – cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.
Húsz-harminc éve alig ismertük, ma már alig van olyan kiskert, amelyben nincs néhány bokorral belőle. Bőtermő, finom, egészséges, nem is hizlal, miért is ne szeretnénk. Sok ötletünk van, mihez használjuk ezt a – szerencsére – bőven termő zöldséget.
Negyedóra alatt bepakoljuk, betoljuk a sütőbe, aztán mulathatunk kedvünkre (értsd tanulhatunk a gyerekkel, rendet rakhatunk, kivasalhatjuk a másnapi ruhát stb.), magától megsül. Ha jó nagy adagot készítünk, két napra is megoldhatjuk a család etetését.
Utazunk itthon, külföldön, mindenfelé. Mindenütt eszünk reggelit, egyrészt, mert finom, másrészt kell az energia az egész napi nyaraláshoz. Aztán hazaérve olyan jólesik felidézni a kalandokat, amelyekhez szorosan hozzátartoznak az ízek is. A nyári emlékekből raktuk össze a nagy vasárnapi reggelinket.

Ezek is érdekelhetnek