Magazin

A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme néhány ötlet, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
Minden évben alig tudjuk kivárni a májust. Hiába kapható már márciustól mindenféle import eper, az ára sem horrorisztikus, ezek csak nyomokban hasonlítanak a magyar szabadföldi gyümölcs ízére. De ebben a hónapban végre hozzájuthatunk a kedvencünkhöz. Ha már alaposan belakmároztunk a friss eperből, akkor süssünk vele pár szépséges tortát.
Végre elkezdődik a friss gyümölcsök szezonja, nincs egyszerűbb hétvégi desszert a habcsóktortánál. Édes, roppanósra sült tojáshab, rajta lágy tejszínhab, azon pedig az aktuális friss gyümölcs. Ellenállhatatlan. Ha még nincs eldöntve, mi legyen a vasárnapi sütemény, akkor legyen ez, édes magyar eperrel.
A porcukor kedvelt cukrászati hozzávaló, amellyel nemcsak édesítjük a süteményeket, hanem díszítőelemként is használjuk. Ám gyakori, hogy a szép cukorszórás néhány órán belül megolvad a desszert tetején, „elcsúfítva„ a legszebb remekművet is. Most eláruljuk, mitől marad csoda szép a cukorréteg!
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

Ezek is érdekelhetnek